Το προϊόν

Όταν μιλάει κανείς για το ελαιόλαδο της Καλαμάτας, δε χρειάζονται συστάσεις. Με προστατευμένη ονομασία προέλευσης, είναι από τα λίγα κατοχυρωμένα προϊόντα της Ελλάδας, παγκοσμίως γνωστά. Αιώνες τώρα, το εύκρατο κλίμα της Μεσσηνίας, η γεωγραφική της θέση και το φυσικό της περιβάλλον βοηθούν στην ανάπτυξη της ελιάς (ποικιλία κορωνέικη) και στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο είναι επίσης γνωστό για τη θρεπτική του αξία. Η κατανάλωσή του σαν μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ωρίων έχει όλα τα χαρακτηριστικά ποιότητας, κάνοντας το άξιο εκπρόσωπο της φήμης αυτής. Η οξύτητά στα επίπεδα του 0,3, τα μονοακόρεστα λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία, η Βιταμίνη Ε, καθώς και οι πολυφαινόλες, είναι η απόδειξη.
Αλλά και ως προς όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ένας καταναλωτής μπορεί να αντιληφθεί, ξεχωρίζουν το ιδιαίτερο, ελαφρύ του άρωμα, η διακριτική και φρουτώδης γεύση του, καθώς και το έντονο του χρώμα.
Με αξιοπιστία, σεβασμό στις προδιαγραφές, ασφάλεια και, βέβαια, την καλύτερη ποιότητα κορωνέϊκης ελιάς, ο Ωρίων παράγεται με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (25-27℃) σε ελαιοτριβείο της περιοχής μας (κάτοχοι πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας τροφίμων ISO 22000/ HASP). Λίγες ώρες μόλις μετά τη συγκομιδή τους, οι φρέσκοι καρποί της λαδοελιάς μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο για να μας χαρίσουν τους καλύτερους χυμούς τους. Στη συνέχεια, ακολουθεί η αποφύλλωση, το πλύσιμο των καρπών, το σπάσιμο και η άλεση της λαδοελιάς, η μάλαξη, ο διαχωρισμός του ελαιολάδου από το νερό και τέλος, η τυποποίησή του, η οποία γίνεται σε πιστοποιημένο εμφιαλωτήριο με τις προδιαγραφές ISO 22000 και ARGOCERT.

Ως παραγωγοί και καλλιεργητές φροντίζουμε το βιός μας, προσωπικά και με περίσσια αγάπη, διότι αυτό που σας προσφέρουμε είναι αυτό που τρέφει και εμάς τους ίδιους.

Για εμάς ο Ωρίωνας είναι ένας “σύντροφος” που μας στηρίζει και μας χαρίζει τη φιλοσοφία μιας ολόκληρης ζωής.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ωρίων διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία των 500ml.
Δεν γίνεται ανάμειξη του προϊόντος με άλλα ελαιόλαδα.
Δεν έχει χρωστικές ή άλλες ουσίες.
Να φυλάσσεται σε σκιερό, δροσερό μέρος (10-17℃).

Τα νέα μας


Εγγραφή στο newsletter
Με την εγγραφή στο newsletter, έχετε αποκλειστικά νέα, προσφορές
και ενημέρωση για το ελαιόλαδο