1900

Το Ξεκίνημα (Αρχές 20ου αιώνα)

Αρχές 20ου αιώνα Περιβολάκια-Πύλος: η οικογένεια Μπάκου ασχολείται με την γεωργία, πιο συγκεκριμένα, με την καλλιέργεια αμπελιών και λίγων ελαιοδέντρων.

1950

Δεκαετία 50

Ο παππούς μας Βασίλης Π. Μπάκος, αναγνωρίζοντας την αξία της ελιάς, ξεκίνησε την φύτευση ελαιόδεντρων κορωνέικης ποικιλίας. Τα παραδοσιακά μέσα της εποχής σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες των καλλιεργειών.

Ωστόσο, το μεράκι, η αγάπη και το όραμα για ανάπτυξη και παραγωγή κάθε χρόνο εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου του έδωσε δύναμη με αποτέλεσμα την αρχή μιας λαμπρής πορείας.

2016

Σήμερα

Η οικογένεια Μπάκου-Καρκάνη συνεχίζει την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τιμώντας την μνήμη όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά για αυτό.

Το 2015, οραματιστήκαμε μια νέα εποχή με σεβασμό στην παράδοση. Το όραμα αυτό δημιούργησε τον Ωρίωνα, ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που να φτάνει κατευθείαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Γιατί Ωρίωνας; Διότι αν μάθαμε κάτι από όλα αυτά τα χρόνια είναι η σπουδαιότητα της σχέσης μεταξύ αγρότη και φύσης. Ένας αγρότης πάντα θα κοιτάζει τον ουρανό πριν τη νέα μέρα, ακριβώς τη στιγμή που λάμπει ο Ωρίωνας.

Εγγραφή στο newsletter
Με την εγγραφή στο newsletter, έχετε αποκλειστικά νέα, προσφορές
και ενημέρωση για το ελαιόλαδο