Ωρίων, ο Μέγας κυνηγός των ουρανών, πολυποίκιλος και πολύμυθος δρασκελιστής των αστεριών

Ωρίων, ο Μέγας κυνηγός των ουρανών, πολυποίκιλος και πολύμυθος δρασκελιστής των αστεριών.
Η ελληνική μυθολογία, έχει να μας πει πολλά για τον Ωρίωνα. Γιός της Γης ή του Υριέα, συνοδός και προστατευόμενος της Άρτεμης, παράφορα ερωτευμένος με τις Πλειάδες ή την Ηώ. Όποιος και αν είναι ο μύθος γύρω από το όνομά του, όλοι καταλήγουν στο γεγονός πως ο Δίας, πατέρας των Θεών, τον τοποθέτησε στα αστέρια.
Ως αστερισμός, ο Ωρίωνας έχει συνδεθεί με την κουλτούρα πολλών λαών ανά τους αιώνες. Για τους αρχαίους Αιγύπτιους ήταν ο ίδιος ο Όσιρις. Στην αρχαία ουγγρική μυθολογία εμφανίζεται με το όνομα Nimrod και ήταν ο μυθολογικός πατέρας των Ούγγρων. Ενώ, στη σκανδιναβική λαογραφία, η εμφάνισή του στις αρχές του φθινοπώρου, στον ουράνιο θόλο ταυτίζεται με την εποχή της συγκομιδής των καλλιεργειών.

Σήμερα, αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και εύκολα αναγνωρίσιμους αστερισμούς στον ουράνιο θόλο. Βρίσκεται Νότια του αστερισμού του Ταύρου και των Διδύμων.
Στην Ελλάδα, ο Ωρίων ανατέλλει στον ουρανό στα τέλη του φθινοπώρου, τον Νοέμβριο, ακριβώς την εποχή που ξεκινάει η συγκομιδή της ελιάς.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ωρίων θα λάμψει στο τραπέζι σας, εντυπωσιάζοντάς σας με τη γεύση του.

 

Τα νέα μας


Εγγραφή στο newsletter
Με την εγγραφή στο newsletter, έχετε αποκλειστικά νέα, προσφορές
και ενημέρωση για το ελαιόλαδο